sestdiena, 2011. gada 26. marts

Eiropa februārī

Jau rakstīju par iespējām Eiropā janvārī, šajā rakstā palūkošu, ko var atrast mēnesi vēlāk.

Protams, arī auksts un tāds ne īpaši patīkams mēnesis. Eiropā vismaz. Dienvidu puslodes zemēs velk uz rudens pusi, bet nu arī - kas kurā klimatiskajā zonā ir "rudens".

Tātad - Eiropa.
Jaunais gads sagaidīts, mazliet atelpa un šur tur tusiņi var turpināties. Un pārsvarā arī par festiņiem šeit.
Daži krāsainākie un slavenākie -
Itālijā, Venēcijas karnevāls - kad tiek svinēta ziemas aiziešana un pavasara atnākšana. Uzskata, ka oficiāli pirmo reizi šie svētki svinēti jau 1296. gadā un to esot atzinis Republikas Senāts.

Kāds cits itālijas festiņš ir Viareggio. Parādes uz platformām, arī maskas, lelles. Protams, arīdzan uguņošana. Īsta itāļu atmosfēra.


Beļģija. Savdabīgs karnevāls, saukts par Binche karnevālu. Binche ir maza apdzīvota vieta, samērā netālu no Briseles. Tā ilgums ir ... 7 nedēļas ar kulmināciju trīs dienas pirms gavēņa sākuma.

Francija
Nicas karnevāls. Ja nu sanāk februārī būt Nicā, tad var "uzrauties" uz pamatīgu, bet idejiski līdzīgu pasākumu kā iepriekš aprakstītie. Tikpat sena vēsture kā Venēcijas karnevālam - vecākās liecības - 1294. gads. Tā ilgums ir 3 nedēļas.


Vācija. Ķelnes un Minhenes festiņi. Abi esot šausmīgi trakulīgi.


Spānijā Sitges pilsētā ir La Tamborrada jeb bungu festivāls...
Bet esot arī tāds Svētā Sebastiana festiņš...

Var jau gadīties, ka līdzīgi festiņi var notikt arī citās šo valstu pilsētās - līdzīgi kā atbalsojot tos galvenos festiņus.

Austrijā, Vīnē - tur norisinās operas svētki. Dārgi un eleganti.
===

Visnotaļ patīkami laikapstākļi ir Spānijā, Vidusjūras piekrastē, kā galvenās aplūkot cienīgas pilsētas var izdalīt Andalūzijas mauru (arābu, kas kādreiz dzīvojuši Pireneju pussalā) pilsētas - Seviļu, Kordovu, Granadu,

kur dienas ir siltas un naktis pavēsas, bet ne pārāk. Madridē kontinentalitātes ietekmē būs auksts, savukārt Spānijas ziemeļos - mitrs un lietains.

Offtopikam par šīm Spānijas pilsētām - vēstures ieskats - Spāņu reconcista notika apmēram šitā -


Itālijā ir vērts aizlidot uz Romu un tad doties uz dienvidiem; aplūkot Pompejus, Neapoli, līdz pat Sicīlijai. Pie tam sevišķi skaista ceļojuma veikšanai ir vērts no Neapoles doties uz Sorento, veltīt kādu dienu Kapri salas aplūkošanai un tad pa ceļu nr SS163 doties uz Salerno.

Fotogrāfijā Amalfi pilsētiņa.

Ja gribās kādu mistisku pieskārienu, tad jādodas uz miglaino Venēciju. Būs gan tomēr mitrs un vēss, toties ne vēsts no tūristiem, kluss un mierīgs.

Grieķijā būs auksts un mitrs. Kalnainajos apgabalos sniegains. Cenas zemas, bet tur, kur kāds festivāls, tur samērā vidējas.

Rumānija ir lieliska priekš slēpošanas. Tāpat arīdzan Slovākija, Slovēnija, Austrija. Pie tam Rumānijas populārākā slēpošanas vieta esot Poiana Brasov.



Kopumā ņemot - Eiropa februārī der tikai vai nu festoties siltajās zemēs, vai arī slēpošanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru