otrdiena, 2011. gada 15. marts

Eiropa un gada sākuma mēnesis

Man mājās ir draudzenes veidots kalendārs, kur katrā mēnesī ir kāds vai vairāki fotoattēli no iepriekšējā gada jaukākajiem notikumiem. Skatos uz Martu un priecājos, bildīte no ceļojuma uz.. Venēciju un ar kājām mazliet uz priekšu un atpakaļ.
Nolēmu pameklēt, kas katrā mēnesī izceļas saistībā ar ceļošanu tepat pa Eiropu. Tātad -
Janvāris
Runā, ka diezgan pašvaks mēnesis ceļojumiem. Jo tuvāk ziemeļiem, jo īsākas dienas, auksts, samērā nejauks laiks vienkāršiem tusiņceļojumiem. Ceļojot uz Ziemeļiem prasās sagatavoties gan morāli, gan fiziski, gan.. drēbēs.
Daži iesaka izvirzīt ziemas prieku mērķi, citi tomēr uzsver, ka, tā kā tas nav tūrisma ziedu mēnesis, tad tie, kuriem nepatīk burzma, var izbaudīt pilsētas. Īsās dienas un garie vakari ļauj izbaudīt pilsētu izgaismojumu, bet.. galvenais Janvāra ceļošanas iemesls varētu būt Janvāra atlaides.
Tie, kas meklē festivālus, var doties uz Franciju, uz La Grande Parade Jaungada sagaidīšanu pirmajā janvārī Parīzē...

...vai arī, apciemojot Anglijā vai Skotijā dzīvojošos draugus un radus, ietusēt ar vietējiem galvaspilsētā. Patiesībā sakot, jebkurā valstī, kurā tiek lietots Gregora (Gregoriāņu), kristiešu jeb rietumu kalendārs, var atrast jaungada svinības centrālajās pilsētās uz nebēdu. Personīgi "visvis" jaungads man bija 2009. gada sagaidīšana Austrālijā.

Taču Janvārī bez Jaungada ir arī citādi festiņi. Piemēram, Monako ir Starptautiskais Cirka festivāls.


Austrijā, Vīnē, no Janvāra līdz pat Marta beigām - jaungada koncerti, bet Krievijā - Krievu ziemas festiņš. Interesanti, ka šādu festiņu var atrast arī citās valstu pilsētās - Londonā, Albānijā (tajā, kas ir ASV Ņujorkas štata galvaspilsēta - nejaukt ar Balkānu valsti).

Ja gribas tomēr izbaudīt dabu, tad jādodas pēc iespējas uz Eiropas dienvidiem. Dienvidos ir.. arī Spānija. Tomēr tajā ir daži reģioni ar ne pārāk patīkamiem laikapstākļiem. Tā, piemēram, Madride. Atrodas pussalas centrālajā daļā, un janvārī tur ir samērā vēss. Savukārt pussalas ziemeļu daļā, tuvāk Britu salām, ir mitrs. Nu, un pašās Britu salās arīdzan ir mitrs.. mitrums spāņiem no britiem. Jeb otrādāk. Kāpēc tas tā - par to citreiz. Tātad Spānijā janvārī visjēdzīgāk ir apmeklēt dienvidu pilsētas - Seviļu, Kordovu un Granadu - 18`to lielāko pilsētu Spānijā. Godīgi sakot, var jau laist līdz pašam galam, Caur Kadizu uz Gibraltāru. Vai Tarifu, vai Alhesiru. Un, ja gribas un ir autiņš, tad no šīm divām var pārcelties uz Maroku. Latviešiem vīzu nevajag un pārcelties ar visu auto maksā ~80 eiro. Bet tā jau ir Āfrika un pavisam cits stāsts.


Nu, un protams, Itālija un Grieķija. Grieķiem gan nestrādā janvāra atlaides un viss būs salīdzinoši makten dārgs, savukārt Itālijā Venēcija būs miglā tīta un mitra, taču Itālijas dienvidu pilsētās būs jūtams vidusjūras klimats.



Slēpošanai tiks atvēlēts cits raksts, vien pieminēšu, ka slēpot var braukt uz Francijas, Šveices, Itālijas alpiem, Austriju, Pirenejiem un Riekstukalnu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru